09 August 2018, 18:06:16

Грибок стопы

Зазвичай Ви можете самостійно займатися лікування грибка стопи в домашніх умовах, застосовуючи препарати, які продаються без рецепта лікаря, і доглядаючи за своїми стопами. Але якщо Ви хворієте на цукровий діабет і у Вас розвинулася епідермофітія стопи, або у Вас персистирующая, важка або повторна інфекція, потрібно звернутись до свого лікаря.

Уход за стопами

Гарний догляд за стопами допомагає лікувати і запобігати розвитку епідермофітії стопи.

Підтримуй свою стопу в чистому і сухому стані.
Після плавання і прийому ванни висушіть шкіру між пальцями.
Носіть шкіряні туфлі або сандалі, які дозволяють Вашій стопі дихати.
Вдома, носіть без взуття.
Носіть бавовняні шкарпетки, які вбирають вологу. Міняйте шкарпетки двічі на день. (Білі шкарпетки не запобігають розвитку епідермофітії стопи, як вважають деякі люди).
Обробіть стопу тальком або противогрибковою присипкою.
Дозволяйте свому взуттю провітрюватися, по найменьш, 24 години перед тим, як Ви знову їх надягнете.
У громадських басейнах і душових носіть шлепанці для душа.
Якщо у Вас епідермофітія стопи, після прийому душу або ванни спершу висушуйте пахову область, а потім стопи. Також необхідно в першу чергу надягати шкарпетки, а тільки потім нижню білизну. Це запобіжить подальшому поширенню грибка з Ваших стоп в область паху.

Ви можете вирішити не займатися лікуванням своєї епідермофітії стопи, якщо симптоми турбують Вас не дуже сильно, і у Вас немає таких проблем зі здоров'ям, як, наприклад, цукровий діабет, який підвищуює ризик розвитку важкої інфекції стопи. Але невилікуваних епідермофітія може привести до утворення пухирів або тріщин, що може сприяти приєднанню важкої бактеріальної інфекції. Крім того, якщо Ви не будете лікувати свою епідермофітію стопи, то можете передавати її іншим людям.

Комментарии 0