21 November 2022, 16:35:36

Піца – корисна чи шкідлива?

Піца – смачнюща страва у вигляді круглого відкритого пирога, що має безліч різних варіантів начинки. Вона дозволяє швидко втамувати голод, проста в приготуванні та дуже поживна. Піца у Львові відноситься до найпопулярнішої та найулюбленішої їжі. Мабуть, немає країни, де б її гідно не оцінили. Особливо полюбляють таку їжу американці. Варто зазначити, саме в США й була відкрита перша піцерія. Тепер же подібні заклади можна знайти в різних країнах, у кожному місті.

Хто обирає піцу? Кожен, хто бажає поласувати смачненьким або ж швидко перекусити не відволікаючись від виконання своїх основних задач. Скільки задоволення можна отримати, якщо замовити її додому! Це ж цілих 400 або навіть 800 грамів смакоти, яку можна з’їсти самому чи розділити з друзями.

Особливості італійської страви

Споживачі часто цікавляться чи корисна піца або ж наскільки вона є шкідливою, адже ця страва має різні якості, в залежності від складу, та не дивлячись ні на що, люди її обожнюють. Чи корисна піца? Так, бо майже в кожній рецептурі присутні сир та томати. В помідорах є речовина ліполін, яка робить їх колір насиченим. Антиоксиданти сприяють профілактиці онкологічних та серцево-судинних захворювань. Сир в їжі дозволяє збагатити її кальцієм, адже цей молочний продукт містить його найбільше.

Часте споживання піци здатне знизити ризик захворіти раком стравоходу на 60%. Справа в тому, що тісто для неї готується переважно із пшеничного борошна. В пшениці є висівки та ендосперми. Вони збагачені антиоксидантами та наділені протиокислювальними властивостями. Це дарує організму ресурси, які потрібні для його захисту.

Додаючи в піцу:

  • ковбасу;
  • бекон;
  • балик;
  • копчену рибу;
  • інші подібні продукти,

піцайоло насичує її жирами. Сіль, яка є в складі цих інгредієнтів, погіршує роботу травної системи. Проте, зовсім не обов’язково щодня їсти піцу, що має подібний склад. Можна ласувати нею час від часу або ж обирати менш калорійні варіанти з іншими додатками.

Як зроби піцу корисною

Якісні та натуральні продукти перетворюють піцу на корисну страву. Її тісто можна готувати, використовуючи кефір та борошно грубого помелу чи житнє борошно. Для начинки відмінно підійдуть:

  • томати, болгарський перець, шпинат та капуста;
  • нежирні сири та морепродукти;
  • риба та м’ясо.

Таку піцу можна замовити в компанії доставки Рататуй, а щоб вона краще смакувала, треба додати до кошика салат зі свіжих овочів, наприклад:

  • з прошуто і дор блю, в якому є рукола, салатний мікс та помідори чері;
  • з тигровою креветкою і в’яленими томатами, до яких також додають руколу, салатний мікс і сири.

Правильно підібраний соус, не магазинний кетчуп, а заправка зроблена за оригінальною рецептурою, відмінно доповнить страву та буде корисним, як і сама піца, приготована за правильним рецептом. Проте, споживання навіть калорійної їжі може бути абсолютно безпечним, якщо їсти її не часто та у нормованій кількості.

Обожнюєте піцу? Не відмовляйте собі в задоволенні. Замовляйте смачну та поживну страву, щоб скуштувати її в компанії друзів чи за сімейним столом. Піца стане відмінним перекусом та буде в нагоді у випадку несподіваного візиту гостей. Це – універсальна страва, яка нікого не залишить байдужим.

Комментарии 0